Information Exchange


De Information Exchange is het Port Community Systeem van Schiphol. Hier wisselen logistieke ketenpartijen en overheden op en rond Schiphol luchtvracht gegevens met elkaar uit.

Op een veilige en betrouwbare manier stellen wij relevante zending informatie vanuit de Information Exchange op het juiste moment beschikbaar aan gebruikers en overheden. Zo stellen wij hen in staat om een transparante, veilige en sluitende luchtvrachtketen te behouden en te verbeteren.

De basisbundel

Wil je ‘in control’ zijn van jouw zendingen naar en van luchthaven Schiphol? Dan kan je gebruik maken van onze basisbundel. Deze bundel beschikt over alle basisvoorzieningen die jij nodig hebt om een zending makkelijk, snel en efficiënt van A naar B te krijgen. De beschikbare diensten helpen je inzicht te krijgen in je zending en stellen je in staat om controle te houden op jouw processen. Dit doen we door alle relevantie zending informatie voor jou uit te wisselen met de betrokken partijen. En ondersteunen wij de op Schiphol vastgestelde publieke en private protocollen.

Vraag de basisbundel aan!

Wil jij gebruik maken van de Information Exchange en hierdoor beschikking krijgen over de vele voordelen voor jouw luchtvrachtzendingen en naadloze afhandeling hiervan?

De voordelen op een rijtje

 • Voldoe aan Europese en Nederlandse wetgeving van douane en toezichthouders
 • Snellere en papierloze goederenafhandeling en inzicht in de status van je zendingen. Dit stelt jou in staat processen efficiënter in te richten.
 • Een one-stop-shop die zorgt voor een hoop tijdbesparing. Alle relevante informatie op 1 plek en een totaaloplossing die zorgt dat je alle berichten in één formaat kan insturen. Wij doen de vertaling!
 • Minder kosten door voorkomen van boetes.
 • Uitbreiding van de basisbundel door middel van add-ons om nog meer inzichten en voordelen te krijgen.

Voor wie is dit bedoeld

 • Expediteur
 • Afhandelaar (Ben jij een afhandelaar, bekijk dan hier de kosten en voordelen voor jou!)
 • Vervoerder (Ben jij een vervoerder, bekijk dan hier de kosten en voordelen voor jou!)
 • Airline (Ben jij een vervoerder, bekijk dan hier de kosten en voordelen voor jou!)

Wat gaat het jou kosten?

De prijzen zijn gebaseerd op het aantal FWB-berichten die jij maandelijks verstuurd. Hoeveel FWB’s wil jij maandelijks via Cargonaut insturen?

Kosten: €154,35 per maand

Stuur je geen FWB’s maar wil je wel gebruik maken van de overige oplossingen in de bundel zoals ECS? Dat kan voor het bovenstaande bedrag!

Kosten: €246,95 per maand

Kosten: €339,56 per maand

Kosten: €493,91 per maand

Kosten: €581,38 per maand

Kosten: €668,84 per maand

Kosten: €874,64 per maand

Kosten: €1003,27 per maand

Kosten: €1234,80 per maand

Kosten: €1929,37 per maand

Kosten: €2572,50 per maand

Kosten: €3292,80 per maand

Kosten: €4013,09 per maand

Inbegrepen in de basisbundel

Met de basisbundel kun je gebruikmaken van een aantal voordelen en oplossingen. Het volgende zit in de basisbundel inbegrepen:

 • eAWB (Inclusief inzending House Airwaybill Informatie)
 • Aangiften invoer en uitvoer (AGS), Transit (NCTS), NVWA
 • ECS (Export control System)
 • eCargo Receipt
 • eLink Basic

Deze diensten of add-ons kun je extra toevoegen

 

€ 51,54
€ 77,17
Op aanvraag
Op aanvraag
€ 116.86

 

Beschikbaar Q1/2020

De basisbundel aanvragen

Wil je gebruik maken van onze basisbundel. Vraag deze aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de aansluiting gereed te maken.

Al klant maar behoefte aan meer informatie?

Voor alle diensten bieden wij ook kennissessies aan. In deze sessie laten we jou zien wat de mogelijkheden zijn en hoe de desbetreffende diensten werken. Tevens geven wij je meer inzicht in de processen rondom de luchtvracht. Wij bieden ook sessies aan voor het hele bedrijf waarin wij dieper ingaan op jouw behoefte. Interesse schrijf je dan in voor een van de sessies of vraag een informatiesessie aan voor het hele bedrijf!