Waar staan we?

Bekijk onze roadmap en volg ons de komende maanden

Wil je eerder op de hoogte gesteld worden? Maak een afspraak of neem deel in onze besloten LinkedIN groep

Project

Overdracht

Borging

Mei 2020

Automatisch Nomineren is als project gestart onder de vlag van het Schiphol Mainport Cargo Programma (SCMP). Het project zal 1 mei overgedragen worden aan Cargonaut, die de service in beheer zal nemen

Project

Overdracht

Nadat Cargonaut het project overgedragen heeft gekregen van het SCMP, neemt zij de service in beheer. Dat houdt in dat de informatiedienst in het assortiment wordt toegevoegd en dat de (beheer)organisatie wordt ingeregeld. 

Borging

Na de overdracht zal Cargonaut samen met Schiphol Group en ACN gaan kijken wat de volgende stappen zijn.

Smart Cargo Mainport programma

Veelgestelde vragen

In het verleden kwam het regelmatig voor dat een zending niet tijdig aan een expediteur gekoppeld kon worden.

Waarom Automatisch Nomineren?

Via een webapplicatie krijgen expediteurs zekerheid over ladingen die zij moeten oppikken op Schiphol. Tot voor kort was dat enkele uren van tevoren. Of zelfs pas op het moment van uithalen van de lading.


Met Nomineren wordt reeds kort na het vertrek van het vliegtuig deze informatie beschikbaar gesteld. Dit betekent voor expediteurs dat beter en accurater gepland kan worden.

Wat is Automatisch Nomineren?

Voor een expediteur is het vervelend om pas in en laat stadium geinformeerd te worden over een lading die moet worden opgepikt. Daar geldt immers: hoe eerder je weet wat je moet halen, hoe accurater je kunt plannen. 


Met 'eNomination' zijn beide problemen verleden tijd.

Voor een afhandelaar levert dit een vervelende situatie en extra werk op. Er moet extra communicatie plaatsvinden en lading blijft onnodig in de loods achter.

Hoe werkt het?

Automatisch Nomineren wordt in werking gesteld op basis van stationsverklaringen.


Om de stationsverklaring aan te melden, kan de expediteur de NAW-gegevens, een KVK-registratie en e-mail klant invoeren. De klant verifieert de nieuwe verklaring online, waarmee deze geldig wordt verklaard.

Wordt er ook vlucht en status informatie gedeeld?

Het Nominatie bericht bevat geen vlucht en/of status informatie. Vlucht en status informatie worden gedeeld via een aparte service (API). Neem contact op met ons voor meer informatie.

Wat levert het mij op?

De grote winst zit in het feit dat stationsverklaringen centraal en digitaal geraadpleegd kunnen worden. Dit is een 100% betrouwbare basis voor nomineren. Hierdoor verdwijnt een papieren proces. De extra administratie en de fouten die hiermee soms gepaard gaan verdwijnen dus ook. Doordat de zekerheid toeneemt, kun je accurater plannen.

Wordt hiermee ook de huidige Notification Of Arrival (NOA) berichtgeving vanuit de afhandelaren vervangen?

Nee. De NOA is geen onderdeel van deze oplevering. Met Automatisch Nomineren is met name gekeken naar de eerste stap in het importproces. Na introductie bekijken we welke vervolgstappen mogelijk in aanmerking komen om verdere import afhandeling te optimaliseren.

Hoe kan ik deze nominatie informatie ontvangen?

De nominatie informatie wordt als bericht gedeeld en kan op dit moment op 2 manieren worden gedeeld. Via FTP en SMTP (email)

Wat gaat het mij kosten?

Voor de digitale stationsverklaringen zullen geen kosten gerekend worden. Voor Nomineren is er op dit moment nog geen prijs vastgesteld. De komende maanden stellen we - in nauw overleg met onze klanten - een prijs vast.

Wat levert het jou op?

In een 100% vrijblijvende afspraak praat ik je bij over de mogelijkheden en besparingskansen.

Je e-mail wordt alleen gebruikt om contact met je op te nemen voor afspraak. Bekijk desgewenst onze Privacy Statement.

Arie Korving

Product Owner Automatisch Nomineren

Contact

T: 020 - 6530808

E: info@cargonaut.nl

Automatisch Nomineren is een project dat Cargonaut en SCMP samen doen. Cargonaut verzorgt de informatievoorziening voor het luchtvracht knooppunt en geeft alle marktpartijen en de overheid de controle die nodig is voor een snelle en foutloze afhandeling

Over Cargonaut

Smart Cargo Mainport programma

© 2019 CARGONAUT