Ons Team


Nanne Onland

Algemeen Directeur

Sinds 2012 vervult Nanne met veel passie de rol van directeur van Cargonaut. Een visionair en regisseur die de community en het informatieplatform in beweging brengt en begeleidt bij het vinden van nieuwe samenwerkingsvormen die Schiphol haar toppositie helpen behouden en op de kaart zetten als slimste vrachtluchthaven van de wereld.

Commissaris (RvC) CIN France, het port community informatie platform van de Franse luchthavens.

Commissaris (RvC) Smartloxs, toegangscontrole en security dienstverlening.

Lid van het Neutraal Logistiek Informatieplatform (NLIP) kernteam, een samenwerkingsverband om logistieke gegevens eenmalig te verzamelen en slimmer te delen teneinde concurrentievoordeel te creëren voor logistiek Nederland.

Lex Werkhoven

Senior Strategisch Adviseur

Al sinds 1987 is Lex werkzaam bij Cargonaut. Door zijn enorme ervaring vervult hij de rol van strategisch adviseur en richt hij zich voornamelijk op de ontwikkeling van nieuwe mainport logistieke concepten, processen en oplossingen.
Hij verbindt partijen uit de publieke en private sector.

Luc Scheidel

Commercieel Directeur

Luc is lid van het management team en leidt het commerciële team met (Key) Account managers, Customer Care, Marketing en Product Owners.
Zorgt voor een optimale invulling van de klantbehoefte.

Luc heeft een brede ervaring in de supply chain management en informatie technologie onder meer bij Post NL en Capgemini.

Bianca Burger

Account & Service Delivery Manager

Bianca is sinds 2015 het aanspreekpunt voor onze klanten. Zij komt graag bij u langs, biedt een luisterend oor en wil niets liever dan u helpen. Ze heeft ervaring in de (keten)logistiek en relatiebeheer bij PostNL en TNT.

Sharda Kommers

Sales support

Sharda werkt sinds 2001 bij Cargonaut en zorgt met veel liefde voor de ondersteuning van het commerciële team.
Zij zorgt voor de administratie van de klantgegevens, de contracten en contractaanpassingen, de invoer in ons financiële systeem en nog veel meer.

Zij is het schaap met de vijf poten die ook nog eens zorgt dat onze gasten een warm welkom en een kopje koffie krijgen.

Arie Korving

Product Owner / Product Specialist

Arie zorgt voor de vertaling van de klantwensen naar nieuwe en verbeterde producten.
Hij vindt het een uitdaging om samen met partners en klanten tot de beste producten te komen, waarmee klanten en ketens optimaal kunnen presteren Een voorbeeld hiervan is eFast delivery.

Arie heeft een brede kennis van de luchtvracht en regelgeving die hij heeft opgedaan bij o.a. KLM Cargo.

“Om als “high value” industrie toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren is innovatie een absolute must! Dit kunnen we alleen met elkaar realiseren.”

Mark Smit

Product Owner

Sinds 2007 is Mark werkzaam bij Cargonaut. Begonnen als Accountmanager, daarna als implementatiemanager en sinds 2016 in de rol van Product Owner.

Zijn aandachtsgebied betreft het ‘governance’ proces (o.a. luchthaven Schiphol). Mark vindt het een uitdaging om samen met de DevOps teams en de stakeholders tot producten met hoge klantwaardes te komen waarmee klanten en ketens optimaal kunnen presteren.

“Een goede balans tussen werk en privé is heel belangrijk. Een fijn gezin, hobby/sport (Crossfit) en het werk zelf zorgen dat ik makkelijk de knop kan omzetten.”

Jeroen Spaargaren

Product Owner / IT Portfolio Manager

Jeroen werkt sinds 2012 bij Cargonaut. Hij is begonnen als Service Coördinator en vervolgens via de functie QA-Manager nu werkzaam als IT-Portfolio Manager en heeft de rol van Product Owner. Jeroen zijn aandachtsgebied is ‘Compliance’ en zorgt voor de vertaling van wet- en regelgeving naar nieuwe en verbeterde producten. Hij vindt het een mooie uitdaging om samen met partners en klanten in het overheidssegment tot de beste producten te komen, waarmee klanten en ketens optimaal kunnen presteren.

“Onze unieke positie op Schiphol en de opdracht om zowel de cargo-industrie zo optimaal als mogelijk te ondersteunen, als ook de toezichthoudende overheid van de juiste middelen te voorzien geeft mij veel energie.”

Erik Meijer

Service Manager 

Erik werkt al sinds 1990 bij Cargonaut en leidt het Customer Care team. Hij kent de gebruikers en onze systemen als geen ander.
Ook onderhoud hij contacten met de softwareleveranciers en IT afdelingen van onze klanten, de Nationale Helpdesk Douane en staat collega’s met raad en daad bij.

“In mijn vrije tijd is mijn passie mijn gezin, voetbal (zowel amateur voetbal van dochters en natuurlijk Ajax), muziek en reizen.”

Tim Portengen

Customer Care medewerker

Tim beantwoordt al uw gebruikersvragen over onze producten en diensten.
Hij wil graag uw probleem oplossen. Daarnaast zorgt hij ook voor sales support.