Informatie Analist


Ga jij als Informatie Analist jouw bijdrage leveren om Schiphol slimmer te maken?

Trots, dat zijn we bij Cargonaut zeker. Onze mensen zijn de regisseurs van alle informatiestromen rond de goederen die van én naar Schiphol gaan. Dankzij slimme IT-oplossingen bedienen we een groot aantal logistieke partners en leveren we essentiële informatie aan betrokken partijen. Informatie die via ons Information Exchange Platform wordt verstrekt. Schiphol loopt dankzij Cargonaut voor op andere luchthavens en is door het gebruik van slimme toepassingen dé cargo-luchthaven bij uitstek in Europa. Schiphol Cargo heeft in 2019 de prijs van Airport of the Year ontvangen op de World Air Cargo Awards. In de functie van Informatie Analist bouw jij hier vanuit je team – letterlijk – aan mee en help jij ons die award in de kast te houden op Schiphol.

Maak Schiphol slimmer door het:

 • Bouwen en verhogen van de kwaliteit van de rapportages
 • Creëren van nieuwe data inzichten.
 • Met jouw adviezen impact maken binnen en buiten Cargonaut.

Cargonaut: inventiever omgaan met informatie

Bij luchtvracht van en naar Schiphol komt heel wat kijken. Cargonaut zorgt ervoor dat bedrijven en organisaties in dit logistieke proces 24 uur per dag informatie kunnen inzien. Een fraai staaltje IT, in de vorm van het Information Exchange Platform, maakt dit mogelijk. Daarmee zijn we toonaangevend op het gebied van air cargo en is Cargonaut wereldwijd de slimste als het aankomt op informatie-uitwisseling. Uiteraard met de garantie van een waterdicht systeem, zodat (gevoelige) informatie niet in verkeerde handen komt.

Je hebt een passie om dingen beter te maken en voor het vinden van vernieuwende oplossingen in teamverband. Je voelt je als een vis in het water op het snijvlak van functionaliteit en techniek. Met je functionele domeinkennis en analytische vaardigheden help je Product Owner en team de juiste ontwerpkeuzes en inschattingen te maken. Je brengt zowel vooraf als tijdens de uitvoering afhankelijkheden en risico’s in kaart en helpt epics, user stories en features scherp te krijgen. Je neemt indien nodig operationele taken op je zoals het doorvoeren van functionele wijzigingen of configuratiewerkzaamheden. Je bouwt je domeinkennis op, intern maar ook door gesprekken te voeren met afhandelaren, airlines en schiphol. Met de opgebouwde kennis draag je bij aan het uitbouwen van bestaande rapportages en het bedenken van nieuwe invalshoeken om de uitgebreide hoeveelheid data te presenteren, intern en aan klanten. Onze organisatie is kleinschalig, waardoor jij juist de kans hebt om écht iets toe te voegen. Je ontwikkelt je bij ons in de breedte en over het hele platform. Gaaf toch? Als zelfs de CEO van Alibaba, een van de grootste webwinkels ter wereld, Cargonaut al roemt om ons werk, dan weten we dat we goed bezig zijn. 

Jouw bagage

Cargonaut is een organisatie waar innovatie de boventoon voert. In teamverband werken we aan mooie en praktische IT-oplossingen die het verschil maken in de wereld van luchttransport. Wij waarderen het als mensen initiatief nemen en werk naar zich toe durven halen. Geen stille krachten, maar mensen die de verbinding opzoeken met anderen. Dat zijn de personen die passen bij Cargonaut. Ook vinden we het niet meer dan normaal om betrouwbaar te zijn richting klanten en collega’s. We doen wat we zeggen en komen afspraken na.

Als Informatie Analist heb je het volgende in huis:

 • WO-/HBO-werk- en -denkniveau.
 • 3-5 jaar Werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Ervaren met ontwerpen van oplossingen in een agile omgeving (pragmatisch en test-driven).
 • Je bent sterk analytisch en communicatief vaardig.
 • Je beheerst Engels in woord en geschrift.
 • Je kunt je vinden in onze kernwaarden: Innovatief, Pro-actief, Teamspirit, Resultaatgericht en Betrouwbaarheid.

Een pre is:

 • Kennis en ervaring in het transport en logistieke domein.
 • Ervaring met automated testing.

Wat jou toekomt

Wij waarderen wat je doet. Jij mag als
Informatie Analist bij Cargonaut rekenen op mooie primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een:

 • Marktconform salaris dat past bij jouw kennis, ervaring en achtergrond.
 • 13e Maand van 4%, met daarbovenop ook nog eens een winstregeling van maximaal 4%.
 • 25 Vakantiedagen.
 • Laptop en telefoon van de zaak.
 • Reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Persoonlijk jaarlijks budget voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Spiksplinternieuw kantoor, waar van alles te doen is tijdens pauzes en na het werk, zoals gamen op de Nintendo (BYO spelletjes), tafeltennissen en tafelvoetballen.
 • Gezellige borrels
 • Een professionele collegiale omgeving met veel interactie, waar veel van elkaar geleerd wordt.

Meebouwen aan de slimste luchthaven ter wereld?

Dat kan bij Cargonaut. Solliciteer direct met je CV + motivatie en laat ons weten dat jij er klaar voor bent als Informatie Analist . We gaan uiterst zorgvuldig om met de werving van nieuwe collega’s. Vandaar dat een uitgebreide screening onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

We snappen dat je misschien nog vragen hebt. Of misschien zelfs een dag mee wil lopen. Voor vragen en andere informatie kun je contact opnemen met Jeroen Benda. Hij is te bereiken via recruitment@cargonaut.nl en op 06 1133 4290.