eLink


Wat is eLink?

Is een module binnen eCargo Receipt en helpt om jouw export aanleverproces verder te optimaliseren. eLink geeft ‘real time’ inzicht in de status van een zending en controleert tegelijkertijd of deze voldoet aan de voorwaarden van de afhandelaren voor het aanleveren van goederen.

Wat kan ik met eLink?

Verschil tussen eCargo Receipt en eLink is dat je met eCR  de status van de zending kan bekijken en daar eventueel actie op kan ondernemen, terwijl je met eLink daadwerkelijk bezig bent om een rit naar een afhandelaar in te plannen, met de wetenschap dat er alleen maar “ groene”  zendingen mee kunnen op een trip, waardoor er kortere wachttijden ontstaan bij de afhandelaar. Ook weet de chauffeur dat alle zendingen vooraf door eCR getoetst zijn waardoor hij niet voor verassingen komt te staan bij de balie van de afhandelaar.

Wat zijn de voordelen van eLink?

  • Meer ritten per dag kunnen rijden of hetzelfde aantal ritten maar dan sneller! In combinatie met de ACN-pas kun je 15%tijdwinst halen op het aanleverproces.
  • Foutloos werken! Door informatie te hergebruiken kun je jouw invoerwerk sterk terugbrengen. Eén en één is twee! Minder kans op fouten dus.
  • Bij een deel van de afhandelaren het balieproces overslaan.
  • De kans op retouren tot een minimum beperken omdat jij je zending ‘groen’ aanlevert.

Wat heb ik nodig om gebruik te maken van eLink?

Voor gebruik van eLink is het wel een voorwaarde dat je de eAWB met veiligheidsgegevens gebruikt.

Wat zijn de kosten?

eLink is inbegrepen in de basisbundel. Echter wanneer eLink actief gebruikt gaat worden er additionele kosten in rekening gebracht voor de relevante SmartLOXS diensten die hiervoor nodig zijn.

Wil je gebruik maken van eLink?

Als je gebruik wil maken van eLink dien je de Information Exchange basisbundel af te nemen. Vervolgens kan je de dienst uitbreiden met add-ons om nog meer voordeel te krijgen.