API Track&Trace al door eerste klanten in gebruik


Sinds kort is informatie over de status van zendingen beschikbaar via een API. Deze API maakt onderdeel uit van de bundel en is dus zonder extra kosten te gebruiken door alle klanten met een bundel. Onder andere VCK Logistics maakt al gebruik van de API.

Wanda Kohlbrugge-Meere (Quality Manager bij VCK Logistics): “De T&T API gaat ons enorm helpen om onze processen beter te voorspellen.”

Nieuwe functionaliteiten toegevoegd
De API is al enkele maanden beschikbaar en recentelijk zijn de volgende functionaliteiten toegevoegd:
• Het is mogelijk om automatisch updates te ontvangen van gewijzigde informatie. Handig voor updates van de esimated time of arrival (ETA).
• Er zijn meer statussen beschikbaar, bijvoorbeeld de status RCS en DEP.
• Er is meer status informatie van andere airports als origin en destination beschikbaar. Nog niet alle informatie is beschikbaar, maar daar wordt aan gewerkt.
• Het is mogelijk om douane statussen (CNI, RNI) te ontvangen, zodra die beschikbaar zijn.

Over de API Track&Trace
Deze API maakt het mogelijk om up-to-date informatie over de status van zendingen te integreren met de informatie systemen van onze klanten of andere partners. In de komende tijd zal zowel de functionaliteit worden uitgebreid (bijvoorbeeld meer statussen) als de dekking worden verhoogd (complete informatie van alle vliegbewegingen).