Eerste logistieke dienstverlener over op PGTS


Deze week zijn we gestart met een mooie mijlpaal! Maandag 14 januari is namelijk de eerste klant geactiveerd in het nieuwe PGTS. Naast de afhandelaren die al over zijn, is Edwin Hofstede van ECS Livestock de eerste logistieke dienstverlener die over is gegaan op het nieuwe systeem.

Trots op het eindresultaat

De ontwikkeling van het nieuwe PGTS is een co-maker schap tussen ACN en Cargonaut en vervangt het huidige DGVS. Het ontwikkelteam is supertrots op het eindresultaat.

Jeroen spaargaren,  Cargonaut: “Waar beter hadden we kunnen starten dan met de prachtige racepaarden van ECS Livestock”

Martijn Kuiken, ACN: “De race begint nu pas echt…

Unitas eerste softwareleverancier op PGTS

Hiermee is ook Unitas als softwareleverancier van ECS Livestock de eerste software leverancier die overgaat. Voor de ontwikkeling willen wij in het bijzonder Jean Paul van Unitas bedanken voor de vele inspanningen om de weg te effenen voor alle softwareleveranciers.

Het nieuwe PGTS

De PGTS-applicatie is gebaseerd op de RTO-regeling, Ruimte Tijdelijke Opslag. Hierin dienen marktpartijen alle import-, transit- en exportstromen te verantwoorden naar de douane. Daarbij moet o.a. geregistreerd worden onder welke regeling de zendingen ergens verblijven. Alle nieuwe eisen hebben ertoe geleid dat er een geheel nieuwe applicatie gebouwd is.  

Januari, de maand van migratie

Zoals iedereen weet zal de hele maand januari gebruikt worden voor de migratie van DGVS naar PGTS. Mocht je vragen hebben of gebruik willen maken van het nieuwe systeem neem dan contact met ons via:

Erik.Meijer@cargonaut.nl

Martijn.Kuiken@acn.nl