Hernieuwde kennismaking met Cargonaut in 2018


Ad Rutten, oud COO van Schiphol zei het me een keer:

“bij Cargonaut zie je alles, maar je gaat nergens over. Zorg ervoor dat anderen het ook gaan zien en dat je met elkaar Schiphol beter maakt”.

Een waarheid als een koe moet ik na een aantal jaren Cargonaut en community dienstverlening beamen. In een tijd waarin de business groeit en de capaciteit en resources op de grond en in de lucht schaarser worden is samenwerken op basis van inzicht belangrijker dan ooit.

In 2018 wordt het tijd voor een hernieuwde kennismaking met Cargonaut. Er staat een hoop vernieuwing op de agenda waarvan we onze verhuizing naar een nieuw kantoor alvast kunnen verklappen. Ingegeven door de zoektocht naar een betere en goedkopere plek dan ons huidige locatie, zijn we vorig jaar op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen. Een nieuw kantoor waarin samenwerking en een duurzame toekomst voor de luchtvracht centraal staat. Een kantoor waar we met elkaar Schiphol beter gaan maken. Eentje met een omgeving waar elkaar ontmoeten en samenwerken als vanzelf gaat. Met moderne datatechnieken en ruimtes waar samen gecreëerd kan worden hopen we zoals altijd weer een bijdrage te leveren aan een slimmere, snellere en betere Schiphol Cargo Community. Wij zijn er dan ook met z´n allen trots op dat we jou vanaf april kunnen ontvangen op onze nieuwe plek in het Columbus gebouw op het vrachtareaal Schiphol Zuid-Oost.

Voor deze slimmere, snellere en beter Schiphol Cargo Community is afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de Schiphol Information Exchange waar iedereen gebruik van maakt. Een betere datakwaliteit en een toenemend aantal API’s die inzicht geven in de status, kwaliteit en de behandeling van jouw shipments door diverse ketens en processen heen zijn hier voorbeelden van.

Ook het aantal koploperprojecten in het Smart Cargo Mainport Programma groeit. Om de vernieuwende processen die hier worden gerealiseerd te ondersteunen zijn inmiddels al diverse businessfuncties zoals de “compliance checker” en “nomineren” gerealiseerd op basis van de API’s van de Schiphol Information Exchange. Bouwstenen die niet alleen door koplopers, maar ook door de hele community gebruikt kunnen worden om het verwerken van zendingen sneller, slimmer en beter te laten verlopen.
Mocht je willen weten wat de nieuwe ontwikkelingen voor je kunnen betekenen dan ben je van harte welkom bij ons op kantoor. Met behulp van nieuwe cloud omgevingen en data analytics kunnen we met je verkennen waar voor jou en jouw ketenpartners verbeterpotentieel ligt.
Binnenkort ook nog meer over deze nieuwe samenwerkingsplek, maar om alvast een tip van de sluier op te lichten en om met een andere quote af te sluiten:

“je gaat het pas zien als je het doorhebt” (Johan Cruijff)

Nanne Onland