Meet Roy le Bruyn


Wat is je rol bij Apex/ECMS?
Customs Compliance Manager en binnenkort voor onze kantoren UK en DE. Daar liggen voor mij nieuwe uitdagingen en kansen. Elk land heeft toch zijn specifieke regels en processen op gebied van Douane. Wet- en regelgeving zal EU-breed gelijk zijn, maar kan toch weer (net) anders worden geïnterpreteerd.

Wat is de specialiteit van Apex/ECMS ?
“WE DELIVER PASSION” Logistieke oplossingen aanbieden voor verladers en retailers voor zowel binnen als buiten Europa. Met de focus op de Aziatisch markt o.a. China met zijn 1.4 miljard inwoners een gigantische markt. Hieruit voortvloeiende de Aziatische consument: om aan haar vraag te voorzien biedt ECMS volledige grensoverschrijdende E-commerce oplossingen voor wereldwijde retailers, marktplaatsen en dienstverleners. Wij helpen consumenten en bedrijven obstakels te overwinnen d.m.v. kosteneffectieve oplossingen, waarmee de consument een hoop transit wachttijd bespaard, transparantie en vertrouwen krijgt in E-commerce aanbestedingen.

Wat wilde je worden toen je 10 jaar was?
Corps Marinier.

Wat vindt je het leukste aan je huidige werk?
De afwisseling en het werken met mensen om elke dag de gezamenlijke doelen proberen te realiseren.

Wat doe je in het weekend om te ontspannen?
Muziek maken (ik speel slagwerk), mijn kleinzoon zien voetballen en kokkerellen.

Welke bedreigingen zie je voor de logistiek dienstverlener?
Dat retailers/verladers hun logistieke activiteiten steeds meer in eigen hand gaan nemen.

Welke kansen zie je voor de logistiek dienstverlener?
E-commerce zal de eerstkomende 5 jaren blijven stijgen, daar zie ik heel veel potentie om te groeien. Tegelijkertijd blijven logistieke dienstverleners specialisten die toegevoegde waarde kunnen bieden.

Als je directeur van Schiphol was, wat zou je dan als eerste doen?
KLM Cargo zo snel mogelijk verplaatsen van Schiphol-Centrum naar een Cargo Terminal, waardoor de passage afhandeling uitgebreid kan worden. Wel zorgen dat de infrastructuur rond en om Schiphol verbeterd wordt voor het vrachtverkeer.

Op welke plaats staat Schiphol als vrachtluchthaven over 5 jaar?
Ik denk nog steeds in Top 3 van de wereld.

Aan wie wil jij het stokje overdragen voor deze vragenrubriek?
Saskia van Pelt van Schiphol Group

Welke vraag zou je haar willen stellen?
Zal E-commerce freight op termijn geaccepteerd worden als de traditionele Freight Cargo en een belangrijke (inkomsten) stroom worden voor Schiphol Airport?