PGTS: Wat is het en wat doet het?

PGTS: wat is het en wat doet het?


Wat is het?
PGTS is de mooie uitkomst van wat ooit in de samenwerking binnen de community op Schiphol is ontstaan en nu door veranderende wetgeving zijn Schipholse begrenzing achter zich heeft kunnen laten. Via het PGTS systeem is het mogelijk om tussen deelnemers met of zonder RTO eenvoudig overdrachten plaats te laten vinden en de zending door de verschillende RTO’s van de deelnemers te blijven volgen. Er zijn afspraken gemaakt tussen deelnemers over de juridische aspecten en de Douane op Schiphol gebruikt dit om deelnemers niet onnodig te belasten met informatievragen. PGTS is één van de add-on diensten van Cargonaut, wat aangeboden wordt boven op de gebruikelijke basisdiensten.


Wat doet het?

In het schema is aangegeven welke transacties en vooraanmeldingen de applicatie verwerkt. In het protocol, dat door de Business owner (ACN) wordt onderhouden, staat beschreven hoe partijen om dienen te gaan met timing van o.a. het insturen van transacties, (meerdere) VAM’s, en de diverse mutaties in de web portal, et cetera.

Ook zijn er technische beschrijvingen van de interfaces die het indienen van de transacties ondersteunen. Klanten dienen deze te implementeren in hun eigen systemen, om een goede werking te kunnen garanderen. Indien klanten daarvoor een IT partner hebben, dan dient de IT partner deze interfaces te implementeren.

Wij bieden hierbij ondersteuning in de vorm van toelichting op de interface. Deze technische interface is beschreven in de MIG en is kan door klanten en hun IT partners opgevraagd worden bij ons.Voorwaarden
Om deel te nemen aan PGTS dien je naast een bundel-contract met ons ook het PGTS-protocol tot je te nemen en te verklaren “conform het protocol” te werken. Verder komt PGTS het meest tot zijn recht in combinatie met een RTO-vergunning. Deze vergunning kan via de Douane verkregen worden, maar is geen vereiste voor het gebruik van PGTS.

Voor meer informatie over PGTS kun je contact opnemen met Jeroen