Privium voor cargo

Privium voor Cargo


Een logistiek draaischijf als Schiphol met al haar gebruikers is gebaat bij een maximaal efficiënte goederenafhandeling. Door de komst van nieuwe goederenstromen, verladers wensen en de toenemende mogelijkheden van digitalisering is het nodig om steeds de huidige werkwijze in de luchtvracht aan te kijken. Hoe kan het substantieel beter, sneller, betrouwbaar en voorspelbaar gemaakt worden.
De data pijplijn use case die in oktober 2017 op de TIACA in Miami is gepresenteerd door Tosoh, TCF, KLM, Panalpina, Douane, Schiphol en Cargonaut is de afgelopen maanden verder uitgewerkt en krijgt een vervolg in de vorm van een operationele (data hergebruik) pilot.

Slim hergebruik voorkomt het meervoudig invoeren van gegevens
Betrouwbare brondata is ‘key’. Slim hergebruik daarvan voorkomt het meervoudig invoeren van gegevens. En als de data ook nog vooruit in de tijd verwerkt wordt dan kunnen administratieve- en aangifteprocessen eerder plaatsvinden, dus voordat de goederen er fysiek zijn. Wordt daarmee een keten bewezen betrouwbaar dan wordt de goederenafhandeling werkelijk sneller en meer voorspelbaar. Zie het als een “Privium for Cargo”, open voor iedereen die mee wil doen.

Lees meer op http://cargonaut.nl/tiaca-executive-summit-2018/