ishare

Simpel en gecontroleerd data delen


iSHARE is een vernieuwend project van het Neutraal Logistiek Informatieplatform (NLIP); een project dat simpele en gecontroleerde digitale gegevensuitwisseling in de sector Transport & Logistiek mogelijk maakt. Publieke en private partijen werken samen in de ontwikkeling van een uniforme set afspraken voor identificatie, authenticatie en autorisatie. Het uitgangspunt is dat alle bedrijven mee kunnen doen en dat organisaties zelf bepalen óf en met wie ze welke data delen. NLIP wil met iSHARE belemmeringen om data te delen wegnemen, samenwerken binnen de keten stimuleren en bestaande initiatieven van digitale gegevensuitwisseling opschalen, versnellen en effectief verbinden.

Doe mee en werk mee

Het doel is om met iSHARE in januari 2018 live te zijn bij een te vormen kopgroep van logistieke organisaties en hun klanten, en klaar te zijn voor adoptie binnen de sector. Om tot een praktische oplossing te komen moet er nog veel werk worden verricht. Inbreng van de sector zelf is daarbij onmisbaar. Daarom heeft iSHARE diverse informatiesessies georganiseerd, waaronder tijdens de ICT & Logistiek beurs op 2 en 3 november. Niet bij de diverse informatiesessies geweest? Op 15 november a.s. is er nog een sessie bij Connekt in Delft.

Laat u inspireren!

Tijdens de informatienbijeenkomst hoort u van Michiel Haarman (Programmamanager NLIP) en Vincent Jansen (projectmanagager iSHARE) hoe iSHARE past in de visie van het NLIP, welke doelstellingen, aanpak en palnning het project heeft en hoe u kunt bijdragen.

Bovendien laat Simon Spoor (projectmanager Air France – KLM Cargo) aan de hand van een concreet praktijkvoorbeeld zien hoe iSHARE kan bijdragen aan de oplossing van een operationeel vraagstuk.

Meer informatie over iShare en de sessie vindt u op de website.