Storing of onderhoud, wat nu?


Storing of onderhoud, wat nu?

Het kan zo zijn dat Cargonaut, u, de douane of andere partijen last hebben van een storing in het systeem, of dat er onderhoud plaatsvindt. In dat geval kunt u gebruik maken van een noodprocedure, maar hoe werkt dat en waar is alle informatie te vinden?

Storing of onderhoud in de Douane-systemen
Indien er een storing in één of meerdere van de Douane systemen is, is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een noodprocedure. Deze stelt u in staat een aangifte te doen buiten de systemen om. Deze procedure mag niet zonder officiële melding van een storing of onderhoud worden gebruikt. Voor diverse systemen en vrachtprocedures zijn andere noodprocedures. In deze procedures staat wat er gedaan kan worden om het logistieke proces zonder problemen in de lucht te houden.
Meer informatie over de diverse specifieke noodprocedures bij uitval van automatiseringssystemen en de eisen hiervan zijn te vinden op de website van de Douane.

“Bekijk zelf altijd kritisch of de noodprocedure noodzakelijk is om in te zetten.”

Tijdens onderhoud of een storing is het vaak wel mogelijk om berichten zoals gebruikelijk aan te leveren. Deze berichten worden op dit moment niet verwerkt maar gebufferd. Dit betekent dat de berichten worden opgeslagen en direct worden verwerkt zodra het desbetreffende systeem weer in werking is. Bekijk zelf altijd kritisch of de noodprocedure noodzakelijk is om in te zetten. Er wordt geadviseerd dit alleen toe te passen als snelle aangiftebehandeling vereist is.

Storing of onderhoud in de eigen automatiseringssystemen
Het kan natuurlijk ook wel eens voor komen dat er een storing is in uw eigen automatiseringssysteem. Indien dit het geval is en de noodprocedure moet worden toegepast, moet er toestemming gevraagd worden bij de Douane. Bij toestemming geeft de Douane een noodprocedure nummer (voor NCTS), die u op de aangifte moet vermelden.
Vraag toestemming door te bellen naar:
Telefoonnummer: (088) 158 21 41(Team NCTS).
Vanuit het buitenland: +31 88 158 21 41.

Storing of onderhoud in Cargonaut systemen
Ook als Cargonaut een storing of onderhoud heeft in het systeem kan er gebruikt gemaakt worden van de noodprocedure. In dit geval vraagt Cargonaut toestemming aan bij de Douane en krijgt Cargonaut een noodprocedure nummer (voor NCTS). Deze wordt op de website van Cargonaut geplaatst zodat klanten dit nummer kunnen gebruiken bij hun noodaangifte indien nodig.

Meldingen op de Cargonaut website
Indien één van de automatiseringssystemen van de Douane of andere voor u externe systemen, wordt er altijd een melding geplaatst op de website van Cargonaut.
Bekijk de actuele meldingen.
Wilt u deze meldingen als notificatie ontvangen? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden via helpdesk@cargonaut.nl. Zo blijft u altijd up-to-date en komt u niet voor verrassingen te staan.