Smart Cargo Mainport Programma (SCMP) draagt Automatisch Nomineren en Compliance Checker over aan Cargonaut


SCMP zal per 1 mei de informatiediensten voor Automatisch Nomineren en Compliance Checker overdragen aan Cargonaut. Beide informatiediensten zijn als project gestart binnen het SCMP. Voor de Compliance Checker geldt dat het beheer in de praktijk al bij Cargonaut lag, omdat de dienst sinds november 2019 operationeel is.

De diensten in het kort

Met Automatisch Nomineren wordt het grootste gedeelte van de import zendingen eerder en automatisch genomineerd. Een handeling die nu nog handmatig door de afhandelaar wordt uitgevoerd bij binnenkomst van de vlucht. Expediteurs kunnen tevens dezelfde informatie ontvangen, wat hen eerder en beter inzicht geeft in het hetgeen zij kunnen verwachten. Ook is er een digitaliseringsslag gemaakt op het proces rondom de stationsverklaringen.

Meer informatie over Automatisch Nomineren vind je hier, of bij de veelgestelde vragen.

Met de Compliance checker kunnen gebruikers (Expediteurs, Afhandelaren en Airlines) makkelijker voldoen aan Customs compliance regels van het land van bestemming. Zo geeft de Compliance Checker een mogelijkheid tot een pre-check op de Customs compliance regels en vergemakkelijkt het interne processen door deze deels te automatiseren.

Meer informatie over de Compliance Checker vind je hier.